Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Iepazīstam talantus konkursā "DBT Faktors"

17.01.2020
 

13. februārī Daugavpils Būvniecības tehnikumā notika talantu konkurss izglītojamajiem "DBT Faktors".

Dalībai talantu konkursā tika saņemti 13 pieteikumi dažādās kategorijās: dziedāšana, skatuves māksla, mūzikas instrumentu spēle, rokdarbi un hobiji. 

Talantu konkursa „DBT Faktors” dalībnieku priekšnesumus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Nacionālās operas dziedātājs, aktieris, Daugavpils Būvniecības tehnikuma  absolvents Sandis Ulpe, interešu izglītības skolotājs, Daugavpils teātra aktieris Māris Korsiets, Informācijas un metodiskā centra vadītāja Jolanta Savvina un  izglītojamo pašpārvaldes pārstāvis Armands Morozovs. 

Piektais dalībnieks Deniss Servuts ir radoša personība, piedalās erudīcijas konkursā “Kas? Kur? Kad?”, viņš savu talantu demonstrēja fotogrāfiju - zīmējumu veidošanā, izmantojot datorprogrammu, tas viņu izceļ kā personību, gan parāda spēju vizualizēt domas uz papīra. Sestā dalībniece uz skatuves uzstājās pirmo reizi, un tikai nesen saprata, ka ir talants dziedāt. Viktorija Jelizaveta Germanoviča uzstājās ar dziesmu "Tu neesi izdomājusija". Septītais dalībnieks dzied jau kopš mazotnes, piedalās dažādos konkursos, tas ir Andris Homa, kurš izpildīja dziesmu “Lemon Three”.  Tamāra Jefremova uzstājās astotā un dziedāja dziesmu "Mīli mani". Daugavpils Būvniecības tehnikumā mācās arī jaunieši, kuri spēlē dažādus  mūzikas instrumentus, un viens no tiem ir Edgars Gisičs, kurš uzstājās ar devīto kārtas numuru un izpildīja mūzikas skaņdarbu uz trompetes. 10. dalībniecei patīk dziedāt karaoke, viņa dzied jau kopš mazotnes, Andželika Belousova dziedāja dziesmu "Ziemas sapnis". Vēl viena radoša personība ir Antons Mateša, kurš nodarbojas ar zīmēšanu, viņam patīk zīmēt dabu, kā arī personāžus no šausmu filmām. Nākamais dalībnieks Vladislavs Burtkevičs brīvajā laikā izgatavo maskas, savu izveidoto masku demonstrēja arī  žūrijai un klātesošajiem. Kā pēdējā uzstājās Virgīnija Martirosjana, kura izpildīja dziesmu franču valodā "Je suis malade". Visi dalībnieki bija cītīgi gatavojušies sava talanta prezentēšanai.

Pasākumā tika noteikta žūrijas simpātija, kuru ieguva Irina Abramova, arī skatītajiem tika dota iespēja izvirzīt savu simpātiju, un skatītāju sirdis iekaroja arī Irina Abramova. Kā veicināšanas balvu Māris Korsietis un Sandis Ulpis pasniedza Daugavpils teātra dāvanu karti Andrejam Grigorjevam par spilgtāko un emocionālāko priekšnesumu. Beigās visi dalībnieki un viesi vienojās kopīgā Renāra Kaupera dziesmā “Mana dziesma.

Sakām lielu paldies visiem dalībniekiem par uzdrošināšanos un veiksmīgu debiju DBT Faktorā! Vēlam veiksmi arī turpmāk attīstīt savu talantu!

Sagatavoja:

Profesionālās izglītības skolotāja Sarmīte Meļnikova

Fotogalerija

« atpakaļ